Rusnák: "Moeten punten pakken tegen Jong Oranje"

Jw
11 oktober 2015, 13:36

Jong Oranje neemt het zondagmiddag in de EK-kwalificatiereeks op tegen de leeftijdsgenoten van Slowakije. Albert Rusnák is als speler van FC Groningen één van de bekendste tegenstanders voor het Nederlandse beloftenteam. Hij geeft tegenover De Telegraaf aan dat Jong Slowakije er klaar voor is.

Jong Oranje staat met een maximale score uit twee wedstrijden bovenaan in de poule, de Slowaken volgen als nummer twee met drie punten. "We hebben het onszelf moeilijk gemaakt", weet Rusnak. "We moeten nu de punten pakken tegen teams als Nederland en Turkije, maar ik geloof in onszelf. We hebben genoeg kwaliteit."

Jong Slowakije zal zich in Nijmegen, waar de wedstrijd om 14.30 uur begint, niet gaan ingraven, beweert Rusnák. "We proberen altijd voetbal te spelen, dus ook tegen Nederland. Daarmee hebben we de laatste jaren stappen voorwaarts gezet met het Slowaakse voetbal, in elke leeftijdsgroep. In deze groep hebben we een aantal jongens lopen die al rond de honderd wedstrijden in de Slowaakse competitie hebben gespeeld. Wat dat betreft zijn zij zogenaamd 'grote mannen-voetbal' wel gewend. Al is Nederland natuurlijk wel de favoriet."

Bij Slowakije speelt ook Stanislav Lobotka. De kleine middenvelder speelde in het verleden een seizoen bij Jong Ajax en staat inmiddels onder contract bij het Deense FC Nordsjaelland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen