Verbeek schuift Adriaanse naar voren als KNVB-directeur

Jw
11 oktober 2015, 11:42

Nu het uitzicht op het EK verder is vertroebeld voor Oranje, wordt de roep om verandering in het Nederlandse voetbal natuurlijk groter. VfL Bochum-trainer Gertjan Verbeek gaf zondagochtend bij FOX Sports aan dat Co Adriaanse een ideale aanwinst zou zijn voor de directie van de KNVB.

Verbeek is momenteel werkzaam in Duitsland en maakte de vergelijking met de oosterburen. Daar werkte Matthias Sammer als technische man een heel beleidsplan uit voor de toekomst van Die Mannschaft. Adriaanse zou die rol in Nederland op zich kunnen nemen, stelt Verbeek. "Co Adriaanse, hij zou de perfecte technisch directeur zijn in Zeist. Ook bij Ajax heeft hij zo'n rol vervuld. En eerder, bij PEC Zwolle, heeft hij een voetbalschool opgezet. Hij weet hoe je structuur moet inbrengen, de boel naar zijn hand te zetten én hij heeft verstand van voetbal."

De KNVB heeft geen technisch directeur in dienst. Adriaanse is tegenwoordig actief als analyticus bij de NOS. Eerder dit jaar nam de oud-trainer van onder meer AZ, Ajax en FC Porto afscheid als technisch adviseur bij FC Utrecht. "Ik denk dat ik heb onderschat hoe minimaal mijn invloed is het op het eindresultaat, op het veld", zei hij toen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen