Groep B: België terug op EK, Wales debuteert

10 oktober 2015, 22:52

België en Wales zijn er volgend jaar bij op het Europees kampioenschap in Frankrijk. Voor de Rode Duivels wordt het hun eerste deelname aan een Europese titelstrijd sinds het EK van 2000, dat ze samen met Nederland organiseerden. Voor Wales wordt het zijn EK-debuut.

België stelde het ticket voor Euro 2016 veilig met een 1-4 overwinning in en op Andorra. Wales ging met 2-0 onderuit bij Bosnië-Herzegovina, maar is desondanks zeker van een plek in de top-twee van groep B aangezien Cyprus knap met 2-1 zegevierde bij Israël.

Met nog één speelronde te gaan hebben België en Wales respectievelijk twintig en achttien punten. Daarmee kunnen zij niet meer buiten de top-twee van de poule vallen. Bosnië (veertien punten), Israël (dertien) en Cyprus (twaalf) strijden dinsdag om het ticket voor de play-offs. Bosnië en Cyprus staan dan tegenover elkaar in Nicosia, Israël gaat op bezoek bij België.

België leidde bij rust al met 0-2 in Andorra. Radja Nainggolan tekende in de negentiende minuut voor de 0-1, Kevin De Bruyne was drie minuten voor de pauze verantwoordelijk voor de tweede Belgische goal. Uit een penalty bracht Ildefons Lima Andorra in de 51ste minuut terug in de wedstrijd, maar dit was maar van korte duur. Eveneens vanaf elf meter bracht Eden Hazard vijf minuten later de marge weer op twee voor onze zuiderburen, Laurent Depoitre legde acht minuten later de eindscore vast op 1-4. In de 78ste minuut had Hazard nog de kans op de 1-5, maar ditmaal was hij niet trefzeker uit een strafschop.

Milan Duric en Vedad Ibisevic scoorden voor Bosnië tegen Wales, dat toch kan juichen dankzij Cyprus. Dat land won door een goal van Jason Demetriou in de tachtigste minuut met 1-2 bij Israël.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen