Groep G: Rusland houdt concurrentie achter zich

9 oktober 2015, 23:05

In de schaduw van groepswinnaar Oostenrijk heeft Rusland vrijdagavond prima zaken gedaan in Groep G van de kwalificatiecyclus voor het EK 2016. De Russen pakten drie punten in Moldavië en hebben daarom goede papieren om het toernooi in Frankrijk te halen. Omdat Montenegro een voorsprong weggaf en op eigen grondgebied verloor van Oostenrijk, speelt Zweden in ieder geval de play-offs. Mogelijk zit er nog meer in het vat, maar dan moeten de Russen in hun slotduel averij oplopen tegen Montenegro.

De wedstrijd tussen Moldavië en Rusland was het meest interessant in deze poule, aangezien de Russen de taak hadden om hun tweede plaats te verdedigen. Dat deden ze vrijdagavond met succes. Na een doelpuntloze eerste helft schoot Sergei Ignashevich Rusland met een harde knal vanuit de kluts op 0-1 in Moldavië. Artem Dzyuba verdubbelde de marge, voordat Eugeniu Cebotaru namens de thuisploeg het nog vijf minuten spannend maakte. Rusland staat door de winst op zeventien punten.

Montenegro had punten nodig om Zweden in het zicht te houden. Door treffers van Mirko Vucinic en Fatos Beciraj waren de Montegrijnen aardig op weg om voor een verrassing te zorgen tegen het dusver ongenaakbare Oostenrijk. Marc Janko, Marko Arnautovic en Marcel Sabitzer schoten de Oostenrijkers echter naar de winst in Montenegro, waar Vucinic vlak voor tijd met twee keer geel vroegtijdig moest douchen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen