Magere zege Oranje -19: "Geen moment geknepen"

9 oktober 2015, 18:24

Dankzij een 9-0 overwinning op Gibraltar en een 2-0 zege op Liechtenstein kan Oranje onder 19 deelname aan de Eliteronde, het laatste kwalificatieonderdeel voor het EK 2016 in Duitsland, nauwelijks meer ontgaan. Dit tot vreugde van KNVB-coach Aron Winter, die het eerste kwalificatietoernooi afsluit met een duel met Frankrijk.

De eerste horde richting het EK in Duitsland lijkt zodoende genomen te zijn. Desalniettemin werd Winter niet echter vrolijk van het spel tegen het nietige Liechtenstein. "Toch heb ik hem geen moment geknepen op de bank", stelt de coach wel tegen OnsOranje. "We scoorden weliswaar rijkelijk laat onze eerste treffer, maar we kregen daarvoor wel een aantal kansen. Desondanks speelden we gewoon niet goed. Te laag tempo, te veel onnodig balverlies, niet fel genoeg."

"In tegenstelling tot Gibraltar speelde deze ploeg wel degelijk met een idee en gaf daardoor weinig ruimte weg. Maar wij waren te lief voor ze. We dwongen ook te weinig af in ons eigen aanvalsspel. Dan breng je jezelf in de problemen", weet Winter, die het eerste kwalificatietoernooi goed wil afsluiten. "Het mooie is dat we maandag tegen Frankrijk spelen en daar kijk ik heel positief naar uit. Een topland met veel kwaliteiten en dat altijd wil voetballen. Dan wordt het ook makkelijker voor ons."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen