Jans informeerde naar handdoekgebruik Vd Struijk

6 oktober 2015, 11:56

Na het laatste fluitsignaal in de wedstrijd tussen Willem II en PEC Zwolle (0-1) stond Ron Jans nog een tijdje na te praten met scheidsrechter Richard Liesveld. De keuzeheer van PEC wilde het met de arbiter hebben over het handdoekgebruik van Willem II-verdediger Frank van der Struijk. De vleugelverdediger van Willem II had aan de zijlijn een handdoek laten neerleggen, waardoor zijn handen droog kon maken voor een (verre) inworp.

Jans had het vermoeden dat het handdoekgebruik onreglementair was en vroeg Liesveld of dit daadwerkelijk zo was. Dit is echter niet het geval, de actie van Van der Struijk was toegestaan. De Willem II'er had ook niet anders verwacht. "Ik kon me niet voorstellen dat er een regel is die dit verbiedt. Het veld was nat, dus de ballen werden dat ook. En je gooit echt een stuk verder met een droge bal. Normaal droog ik 'm ook wel af met mijn shirt, maar dat wordt ook best snel nat", aldus Van der Struijk in het Algemeen Dagblad. In totaal maakte hij 'meer dan tien keer' gebruik van de handdoek. "Op 't eind was die ook al goed vochtig, haha", lacht hij.

PEC Zwolle-linksachter Bart van Hintum vond de actie van Van der Struijk interessant en kwam bovendien met iets opmerkelijks op de proppen. "Ik heb vroeger toen ik bij TOP Oss speelde weleens met een zeem in mijn broek gevoetbald waarmee ik de bal dan droog maakte. Maar daar ben ik snel mee gestopt, dat speelde niet echt lekker", aldus Van Hintum.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen