Fischer is 100 procent fit: "Nu weer 100 procent goed"

6 oktober 2015, 10:48   Bijgewerkt: 6 oktober 2015, 11:02

Viktor Fischer lijkt een ellenlange periode vol blessure-ellende definitief achter zich gelaten te hebben. De flankenflitser van Ajax stond na februari 2014 ongeveer veertien maanden buitenspel en hoewel hij inmiddels bijna een half jaar terug is, lijkt hij de smaak nu weer echt te pakken te krijgen. De 21-jarige Deen is eindelijk honderd procent fit en zet nu alles op alles om ook weer 'honderd procent goed' te worden.

Zorgen hoeft men zich niet meer te maken over de fysieke gesteldheid van Fischer, die afgelopen week zelfs weer twee volle wedstrijden (tegen Molde FK en PSV) in drie dagen speelde. "Met de fitheid zit het wel goed", geeft hij dan ook aan. "Ik heb nu twee keer in drie dagen negentig minuten gespeeld, dat zegt genoeg. Voetballend gezien moet ik nog wel groeien", stipt de zelfbewuste Scandinaviër aan. "Nu is het nog de ene keer goed en de andere keer wat minder. Maar er zit wel een stijgende lijn in. Zo ging het tegen Molde aardig goed", aldus Fischer, die trefzeker was in de 1-1 remise in Noorwegen. "Tegen PSV was het meer vechten dan voetballen."

Fischer wist vijf keer te scoren in de laatste zeven wedstrijden van Ajax, waaronder een wereldgoal tegen FC Groningen, en dit gegeven zorgde ervoor dat coach Frank de Boer ervoor koos om de linksbuiten in de topper tegen PSV ten koste van Arek Milik als spits op te stellen. Wat Fischer hiervan vindt, laat hij een beetje in het midden. "Daar ga ik het niet over hebben, het maakt weinig uit. De trainer maakt de keuzes", benadrukt de Ajacied, die met zijn snelheid, dreiging en schot wel het beste tot zijn recht lijkt te komen op de vleugel. "Het ging de afgelopen wedstrijden ook wel goed als linksbuiten. Maar misschien is het ook wel een signaal van vertrouwen van De Boer dat ik in de spits begon", geeft Fischer het een positieve draai.

Ajax heeft na de interlandonderbreking te maken met een pittig programma, met wedstrijden tegen achtereenvolgens Heracles Almelo (uit), Fenerbahçe (Europa League, uit), Vitesse (uit), Feyenoord (beker, uit). Fischer hoopt dat de Amsterdammers in deze periode kunnen laten zien wat ze waard zijn. "Er komt een lastige periode aan voor dit jonge team. Het is daarom belangrijk dat we de scherpte oppakken", besluit de opfleurende Deen.

Door: Koen Jans

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen