De Boer: "Gefluit werkt eerder negatief dan positief"

De Boer: "Gefluit werkt eerder negatief dan positief"

5 oktober 2015 – Er was zondag gemor en gefluit te horen tijdens de topper van Ajax tegen PSV. De Amsterdamse fans lieten hun onvrede over de ploeg doorschemeren, iets wat trainer Frank de Boer niet eens echt was opgevallen. De oefenmeester hoopt wel dat de aanhang achter de ploeg blijft staan.

"Als er wordt gefloten, is dat geen goed signaal. Het werkt ook eerder negatief dan positief, want juist in zo'n duel heb je de supporters nodig. Door het gefluit komt er misschien eerder angst in de verdediging van de ploeg, waardoor sneller fouten gemaakt kunnen worden", legt De Boer uit tegenover Ajax TV.

De Boer hoopt dat de fans geduld hebben voor de ontwikkeling van zijn team. "Zo'n jonge groep geeft alles en heeft op sommige momenten de extra energie van de twaalfde man nodig. Het is belangrijk dat je ten allen tijde achter het team blijft staan. Kritiek hoort bij Ajax, maar we hebben ook een jong team met veel nieuwe spelers. Het moet beter, maar dat deze gasten grote spelers kunnen worden, staat buiten kijf."

gerelateerd