Juve wint eindelijk weer, ook 'Nederlands' Lazio succesvol

Jw
4 oktober 2015, 20:33

Juventus lijkt de weg omhoog te hebben gevonden. De regerend landskampioen heeft een uiterst stroeve seizoensstart achter de rug, maar won zondag sinds twee wedstrijden weer eens in de Serie A. Bologna werd met 3-1 opzij gezet.

De Oude Dame had midweeks al een goede generale gedraaid in de Champions League, waarin het met 2-0 won van Sevilla. Toch begon de wedstrijd niet goed voor de ploeg uit Turijn. Gianluigi Buffon werd al na zes minuten geklopt door Anthony Mounier, die was ontsnapt aan de buitenspelval.

Alvaro Morata maakte er na een half uur spelen 1-1 van. De Spaanse schutter knikte een voorzet van Sami Khedira raak. Paulo Dybala bracht kort na de rust adem bij Juventus door de thuisploeg op voorsprong te zetten. Khedira besliste vervolgens de wedstrijd op aangeven van Morata.

Lazio wint ook

Bij SS Lazio verschenen twee van de vier Nederlanders aan de aftrap. Wesley Hoedt en Ricardo Kishna kregen het vertrouwen tegen het nietige Frosinone, dat twee weken geleden nog wel Juventus op een gelijkspel had gehouden.

Lazio rekende echter wel af met de promovendus. Balde Diao Keita loste Kishna af als invaller en opende direct de score. Filip Djordjevic gooide het duel pas laat in de wedstrijd op slot.

Stefan de Vrij kon bij Lazio niet in actie komen door een blessure, Edson Braafheid bleef op de bank.