Halldórsson: "Turkije kan de wedstrijd niet kopen"

Halldórsson: "Turkije kan de wedstrijd niet kopen"

3 oktober 2015 – NEC-keeper Hannes Halldórsson belooft in de EK-kwalificatiewedstrijd van IJsland tegen Turkije zijn best te doen voor Oranje. De Nederlanders en Turken zijn in groep A verwikkeld in de strijd om de derde plaats, goed voor een plek in de play-offs. IJsland is, net als Tsjechië, al geplaatst voor het eindtoernooi van komende zomer in Frankrijk.Oranje speelt later deze maand tegen Kazachstan en Tsjechië, IJsland neemt het op tegen Letland en dus Turkije. "Nederland moet eerst zelf maar eens de twee laatste wedstrijden winnen. En dan doen wij de rest. We laten de wedstrijd tegen Turkije echt niet lopen", zegt Halldórsson tegen Omroep Gelderland. "Als ik moet kiezen wie ik liever op het EK zie, verkies ik toch Nederland boven Turkije. Omdat ik hier nu speel."

"Ik heb zin me weer te melden bij de IJslandse selectie, om alle jongens weer te zien. We hebben het zo geweldig gedaan in deze poule, maar zijn nog heel ambitieus. In het nationale shirt gooien wij er nooit met de pet naar. We willen eerste worden in onze groep, om zo beter ingeschaald te worden bij de loting voor de EK-eindronde. En IJsland is nog nooit een heel jaar ongeslagen gebleven, dat kunnen we nu ook bewerkstelligen."

"Ikzelf heb in acht kwalificatiewedstrijden maar drie tegendoelpunten gekregen. Of ik daarmee de beste keeper ben in de kwalificatie? Schrijf dat maar op, dat zou mooi zijn", lacht Halldórsson. "Nee, Turkije kan de wedstrijd niet kopen. Zo zitten wij in IJsland niet in elkaar."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 28 oktober 2020

  2. dinsdag 27 oktober 2020