PEC Zwolle zegeviert dankzij fortuinlijke treffer in Tilburg

Jw
3 oktober 2015, 21:42   Bijgewerkt: 3 oktober 2015, 22:20

PEC Zwolle heeft zaterdagavond een zwaarbevochten zege geboekt op Willem II. Ouasim Bouy maakte kort voor de rust de enige treffer uit een van richting veranderde vrije trap. PEC Zwolle stijgt door de driepunter naar een knappe derde plaats in de Eredivisie.

Het treffen tussen Willem II en PEC Zwolle bood vooral in de eerste helft entertainment. Die begon al spectaculair met goede kansen voor Erik Falkenburg (Willem II) en Bram van Polen (PEC Zwolle). Ook in het vervolg waren de Tilburgers en de Zwollenaren goed aan elkaar gewaagd.

Het leek er dan ook op dat beide ploegen met de brilstand gingen rusten, maar Ouasim Bouy bracht daar op slag van rust verandering in. De 22-jarige middenvelder van PEC Zwolle, overgekomen van Juventus, schoot een vrije trap van verre afstand op doel en had geluk dat invaller Guus Joppen er met zijn hoofd aan zat. Lamprou was daardoor kansloos: 0-1.

Ondanks de fortuinlijke openingstreffer kwam PEC Zwolle de voorsprong wel het meeste toe. Het uitvallen van Ruben Ligeon was bovendien een steun in de rug. De snelle verdediger van Willem II moest zich laten wisselen met een blessure, waardoor de veel tragere Joppen in het veld kwam. De invaller had veel moeite om Becker, misschien wel de snelste speler op de Nederlandse velden, te beteugelen.

Na de onderbreking daalde het niveau van de wedstrijd. Bij Willem II ontbrak de stootkracht in de voorhoede om echt het verschil te maken. Het hielp daarnaast ook niet dat aanvaller Van der Velden zijn vizier niet op scherp had staan. In de slotfase was Willem II zelfs niet meer bij machte om er nog een slotoffensief uit te persen, waardoor PEC Zwolle op het indrukwekkende aantal van zeventien punten uit acht wedstrijden komt te staan. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen