Van de Looi: "Hard voor Rusnák, maar het moest"

2 oktober 2015, 08:01   Bijgewerkt: 2 oktober 2015, 09:29

FC Groningen kwam er donderdagavond in de Europa League-wedstrijd tegen Sporting Braga niet aan te pas. De bekerhouder ging machteloos met 1-0 ten onder in Portugal. Coach Erwin van de Looi zag zijn ploeg vooral in de eerste helft overrompeld worden en greep daarom in de 33ste minuut in, door de aanvallend ingestelde Albert Rusnák naar de kant te halen voor verdediger Kasper Larsen.

"De wissel was hard voor Albert Rusnák, maar het had niets met zijn spel te maken", zegt Van de Looi na afloop. De keuzeheer van de Groningers zag het al snel mis gaan. "We begonnen de eerste drie minuten met durf en lef, maar de eerste tegenaanval leverde al bijna een tegengoal op en de tweede helemaal. Daarna bleef het steeds gevaarlijk. Het hele team had het in die fase van 20 à 25 minuten veel moeite met de aanvallers van Braga. Dat lag niet alleen in het centrum van de verdediging, maar ook bij het middenveld en bij de backs. Na een halfuur moesten we ingrijpen, want als het in zo'n wedstrijd 2-0 wordt dan is het bijna onmogelijk het nog om te draaien."

Van de Looi vond wel dat de vroege wissel zijn vruchten afwierp. "Na de wissel en met de extra verdediger stond het wel goed en hebben we amper nog iets weggegeven", stelt hij op de clubwebsite. "Toen we het verdedigend hersteld hadden, zijn we ook weer meer aan aanvallen toegekomen. We kozen bij de wissel van Rusnák ook om wel de snelheid als wapen voorin te houden. We kwamen beter in de wedstrijd en dat beeld zette zich in de tweede helft ook door. Helaas hebben we de mogelijkheden en kansen niet benut."

Aangezien Groningen de eerste wedstrijd al met 0-3 van Olympique Marseille verloor, staat de teller nog op nul punten in Groep F. "Je moet altijd hoop houden zo lang je niet uitgeschakeld bent, maar het wordt nu wel steeds lastiger, omdat we het nu minder in eigen hand hebben dan voor deze wedstrijd. Daarom is het pijnlijk dat we geen resultaat hebben gehaald. Tegen Marseille hebben we echt kansloos verloren en vandaag was het zeker niet kansloos. We zaten beter in de wedstrijd. Welk van beide ploegen de betere is, ik niet zeggen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen