Debutant Coutinho: "Hier heb ik lang op gewacht"

Jw
1 oktober 2015, 21:55   Bijgewerkt: 1 oktober 2015, 22:07

De keuze van AZ-coach John van den Brom om het vertrouwen te schenken aan Gino Coutinho pakt vooralsnog uitstekend uit. Donderdag was de 33-jarige doelman goud waard in zijn eerste Europese wedstrijd ooit. De Alkmaarders wonnen mede dankzij zijn goede keeperswerk van Athletic de Bilibao (2-1 winst). 

Coutinho hield zijn doel niet schoon (zie foto), maar kon daar weinig aan doen. Hij verrichte een paar uitstekende reddingen en werd verkozen tot man van de wedstrijd. "Dat voelt heel goed aan. Ik ben belangrijk geweest voor de ploeg en we hebben drie punten. Daar doe je het allemaal voor", jubelde de routinier na afloop tegenover het ANP. "Hier heb ik lang op moeten wachten. Ik wilde me graag ook op dit niveau laten zien. Dat is gelukt. Dat geeft veel voldoening."

Van den Brom begon het seizoen met Sergio Rochet onder de lat, maar Coutinho kreeg na de nederlaag bij FC Groningen op 20 september (2-0) de kans. Sindsdien won AZ drie keer op rij. "Of dat logisch is? Dat weet ik niet, maar mooi is het wel", besloot hij. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen