Hoedt belangrijk bij Lazio, eenvoudige zege Huntelaar

Jw
1 oktober 2015, 21:13

Wesley Hoedt heeft SS Lazio donderdag aan de koppositie in Groep G van de Europa League geholpen. De Nederlandse verdediger maakte uit een vrije trap één van de drie treffers in de 3-2 zege op Saint-Etienne. 

Hoedt kreeg anderhalve week geleden nog de wind van voren in de Italiaanse pers. De Nederlander werd in de competitiewedstrijd tegen Napoli (5-0) aan alle kanten voorbij gelopen door de Argentijnse spits Gonzalo Higuain. Hij nam donderdag revanche op zichzelf. Hoedt ging kort na de rust mee naar voren bij een vrije trap van Lazio. De pas 21-jarige mannetjesputter reageerde alert toen doelman Stephane Ruffier misgreep. Hij tikte de bal met buitenkant links in het open doel (2-1).

Schalke 04 wint makkelijk

De zege van Schalke 04 op Asteras Tripolis kwam veel eenvoudiger tot stand. Het was echter niet Klaas-Jan Huntelaar, maar zijn aanvalspartner Franco di Santo die met drie doelpunten de hoofdrol opeiste. 

Twee weken geleden was Huntelaar nog de smaakmaker bij Schalke 04. De Nederlands international zorgde toen voor twee treffers in de gewonnen wedstrijd tegen APOEL Nicosia (0-3). Tegen Asteras Tripolis moest hij de schijnwerpers echter afstaan aan Di Santo. De Argentijnse spits, afgelopen zomer overgekomen van Werder Bremen, kwam bij de openingstreffer als een echte spits voor zijn man en rondde het knap af. De tweede van Di Santo viel uit een hoekschop, de derde maakte hij vanaf de stip.

Het lukte Huntelaar in de slotfase alsnog om een doelpunt mee te pikken. Hij maakte de 4-0, wat ook de eindstand werd. Schalke 04 is daardoor met zes punten uit twee duels de onbetwiste koploper in Groep K. 

Bekijk hier alle uitslagen en tussenstanden van de tweede speelronde in de Europa League-groepsfase.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen