Groep A: Ronaldo bereikt twee mijlpalen, PSG klopt Shaktar

30 september 2015, 23:01   Bijgewerkt: 1 oktober 2015, 08:16

Cristiano Ronaldo heeft weer twee mooie mijlpalen bereikt. De Portugese aanvaller scoorde woensdag in het Champions League-uitduel met Malmö FF het vijfhonderdste en 501ste doelpunt in zijn loopbaan en zijn 323ste en 324ste goal voor Real Madrid, waarmee hij clubtopscorer Raul passeerde. Tevens maakte Ronaldo hoogstpersoonlijk het verschil met Malmö (0-2). Eveneens in groep A zegevierde Paris Saint Germain met 0-3 bij Shaktar Donetsk.

Mijlpaal nummer één - die van het slechten van de grens van vijfhonderd doelpunten - was binnen het half uur bereikt in Zweden. Ronaldo zette Real Madrid in de 29ste minuut op voorsprong, na een mooie pass van Isco. In de negentigste minuut kon de Portugees zijn tweede persoonlijke feestje van de avond vieren, door na voorbereidend werk van Lucas Vázquez voor de 0-2 te tekenen én voor zijn 324ste goal in het shirt van Real Madrid. Daarmee ging hij voorbij clubtopscorer Raul. Daar had Ronaldo bovendien beduidend minder wedstrijden voor nodig dan de Spanjaard: 308 om 741. Malmö speelde vanaf de 78ste minuut met tien man, nadat verdediger Víctor Yotún zijn tweede gele kaart had geïncasseerd.

Vanwege de politieke situatie in Oekraïne speelt Shaktar Donetsk haar thuiswedstrijden nog steeds in Lviv. Ruim twaalfhonderd kilometer ten westen van het eigen stadion kon Shaktar de Franse kampioen Paris Saint Germain geen moment in de problemen brengen. Serge Aurier kopte Paris SG al in de zevende minuut op voorsprong en ruim een kwartier later stond hij aan de basis van de 0-2 van David Luiz. Door een eigen goal van Darijo Srna werd het in blessuretijd zelfs nog 0-3. Gregory van der Wiel ontbrak bij Paris SG.

Na twee speeldagen hebben Real Madrid en Paris SG de volle zes punten in groep A, Shaktar Donetsk en Malmö FF zijn nog puntloos.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen