Groep C: Benfica wint in Spanje, spektakel in Astana

30 september 2015, 20:07   Bijgewerkt: 30 september 2015, 23:28

Benfica heeft in groep C van de Champions League uitstekende zaken gedaan, door uit te winnen bij Atlético Madrid. De Portugezen versloegen de Spanjaarden, op voorhand de grootste concurrent in de strijd om poulewinst, met 1-2 in het Estadio Vicente Calderon. Eerder op de dag speelden Astana en Galatasaray in een spectaculair duel gelijk in Kazachstan (2-2).

Benfica kwam wel op achterstand in Madrid. Angel Correa bracht thuisclub Atlético in de 23ste minuut aan de leiding met een schot in de korte hoek, op aangeven van Antoine Griezmann. Dertien minuten later kwamen de bezoekers langszij. Atlético-verdediger Diego Godin verlengde onbedoeld met het hoofd een voorzet, waardoor Nicolas Gaitan in balbezit kwam. De Argentijn faalde niet en herstelde het evenwicht. Goncalo Guedes was zes minuten na de rust verantwoordelijk voor de 1-2, door uit een moeilijke hoek toch raak te schieten.

Debutant Astana hield Galatasaray, waar Wesley Sneijder in de basis stond, op eigen veld op 2-2. Sneijder was in de openingsfase twee keer kansrijk, maar stuitte in de vijfde minuut op Astana-keeper Nenad Eric en schoot zeven minuten later voorlangs. De Nederlandse spelmaker gaf in de 31ste minuut wel de assist bij de fraaie 0-1 van Bilal Kisa, die doel trof met een afstandsschot.

In de tweede helft nam de druk van Astana toe. Nadat de thuisploeg twee grote kansen onbenut had gelaten werd het in de 77ste minuut dan toch 1-1. Junior Kabananga ontdeed zich op de linkerflank op kracht van Semih Kaya, waarna zijn voorzet door Hakan Balta in eigen doel werd getikt. Door een blunder van Eric - de sluitpost werkte de bal in eigen doel - nam Galatasaray in de 86ste minuut toch weer de leiding. Dat was echter maar van korte duur, want in de 89ste minuut werd het 2-2 en ook dit was een eigen doelpunt. Galatasaray-keeper Fernando Muslera dacht de bal veilig weg te stompen, maar ramde het leder precies in de baan van Roger Canas. De Colombiaan kopte raak vanaf de rand van het penaltygebied, al gaat de treffer de boeken in als een eigen goal van Lionel Carole omdat hij de bal onderweg nog van richting veranderde.

Met zes punten uit twee duels gaat Benfica aan kop in groep C, Atlético volgt met drie punten op de tweede plaats. Astana en Galatasaray hebben na de remise ieder één punt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen