Dortmund spaart vijf krachten voor clash met Bayern

30 september 2015, 13:57

Borussia Dortmund heeft ervoor gekozen om zonder een vijftal belangrijke speler af te reizen naar Griekenland, waar het komende donderdag in de groepsfase van de Europa League aantreedt tegen PAOK Saloniki. Mats Hummels, Sokratis Papastathopoulos, Shinji Kagawa, Ilkay Gündogan en Pierre-Emerick Aubameyang krijgen rust van coach Thomas Tuchel.

Tuchel wil de vaste basiskrachten sparen voor de topper tegen Bayern München, die komende zondag op het programma staat. "We moeten zorgen dat de spelers niet overbelast raken", verklaart de keuzeheer van Die Borussen op de clubwebsite. De vijf spelers speelden dit seizoen, dat tot dusver uit vijftien duels bestaat voor Dormtund, bijna alles.

Dortmund beleefde een perfecte start in de Bundesliga, maar staat door twee gelijke spelen op rij vier punten achter op koploper Bayern. Der Klassiker wordt zondag om 17.30 uur afgetrapt in de Allianz Arena in München.

Dortmund won haar eerste wedstrijd in de groepfase van de Europa League met 2-1 van Kuban Krasnodar, door een doelpunt in de laaste minuut.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen