Leverkusen dicht bij sensatie: "Daar ben ik erg trots op"

30 september 2015, 08:52

Veel dichter in de buurt van een overwinning op FC Barcelona dan dinsdagavond zal Bayer Leverkusen niet snel meer komen. De Duitsers stonden in de tachtigste minuut nog knap met 0-1 voor in Camp Nou, maar slikten nog twee tegentreffers en gingen zodoende met 2-1 onderuit in Catalonië. Ondanks het verlies is coach Roger Schmidt trots op zijn brigade.

In maart 2012 verloor Leverkusen maar liefst met 7-1 in Barcelona, maar nu hield de Duitse ploeg zich knap overeind op Catalaanse grond. Uiteindelijk leverde het, door late treffers van Sergi Roberto en Luis Suarez, geen punt op. "Natuurlijk zijn we teleurgesteld", sprak Schmidt na afloop. "Maar ik denk dat we een uitstekende wedstrijd gespeeld hebben. We waren dapper, verdedigden compact en passievol en hadden kansen om de tweede treffer te maken", zegt de trainer van Leverkusen.

Schmidt zag dat zijn ploeg het moeilijk kreeg toen Barcelona haar voet op het gaspedaal zette. "Barça voerde de druk aan en wist hij tij te keren", aldus de keuzeheer. "Maar ik feliciteer mijn team met dit optreden. We verdienden een punt tegen het beste team ter wereld, in hun stadion. Daar ben ik erg trots op."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen