Dijkhuizen: "Na een maandje mogen ze alweer bellen"

29 september 2015, 08:40

Als een donderslag bij heldere hemel werd Marinus Dijkhuizen maandag ontslagen bij Brentford. Hij dacht bij een bijzondere club, dat statistieken als input voor het beleid gebruikt, aan de slag te gaan, maar uiteindelijk was zijn avontuur in Engeland dus zeer kortstondig van aard. De 43-jarige oefenmeester kreeg samen met zijn assistent Roy Hendriksen in twee minuten te horen dat hij na negen officiële duels kon vertrekken.

Dijkhuizen baalt als een stekker van zijn breuk met Brentford. "Maar ik had het voor geen goud willen missen", zegt de trainer tegen Voetbal International. "De voetbalcultuur, de stadions, het positivisme van de mensen... Ik had hier jaren willen werken. Het was boeiend en ik heb er ook nog wat van opgestoken: mensenkennis, werken met stafleden uit andere culturen", aldus de trainer, die voor zijn Engelse avontuur furore maakte bij Excelsior.

De statistische benadering van Brentford sprak Dijkhuizen heel erg aan. "Het was wel een van de redenen voor Brentford te kiezen. Ik dacht dat het risico op imagoschade wat minder groot zou zijn, dat ze rekening zouden houden met de ontwikkeling van een team. Daarom valt dit me tegen van de club, hoewel ik niet geloof dat de goede naam die ik heb opgebouwd nu ineens verdwenen is."

"Ik vond juist dat we steeds beter gingen spelen", aldus Dijkhuizen, de met Brentford op plaats negentien stond in het Championship. "Maar dit hoort óók bij het vak, hoe zuur ook", weet de trainer, die niet te lang stil hoeft te zitten. "Eerst dit even verwerken, maar ik ken mezelf. Als ik een maandje thuiszit, mogen ze me alweer bellen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen