Van den Brom geniet, maar baalt ook van Tankovic

Van den Brom geniet, maar baalt ook van Tankovic

27 september 2015 – Heracles Almelo is tot dusver de verrassing van het eredivisieseizoen, maar AZ wist de Tukkers zaterdagavond een halt toe te roepen. De Alkmaarders boekten een dik verdiende 3-1 zege op de nummer twee van de Eredivisie. Coach John van den Brom was blij, maar had wel een puntje van kritiek.Van den Brom stond RTV Noord-Holland na afloop met een glimlach te woord. "Elke overwinning is belangrijk, maar je kijkt als trainer ook naar de manier waarop de zege tot stand komt. Ik heb dit keer echt genoten op de bank", zei hij. "Er zat heel veel voetbal, snelheid en diepgang in. Daardoor creëerden we veel kansen en maakten we een paar geweldige goals. Volgens onze analist hadden we achttien mogelijkheden en dat zegt genoeg. Het was leuk om te zien."

Muamer Tankovic speelde net als in de bekerwedstrijd tegen VVV Venlo (6-1 winst) een belangrijke rol. "Geweldig, ik heb hem in de kleedkamer een compliment gegeven. Tanko heeft het fantastisch gedaan en was heel vaak betrokken bij de kansen. Hij heeft bovendien de bevrijdende 3-1 gescoord. Hij gaat naast goed voetballen ook hard werken", aldus Van den Brom.

De trainer van AZ had wel een kritiekpuntje voor Tankovic. "Het probleem is wel dat zulke spelers geweldige dingen kunnen, maar ook hele domme dingen kunnen doen. Hij trok na zijn goal zijn shirt uit, ik word gek dan. Daar kan ik niet tegen. Dat moet hij niet doen", vindt Van den Brom.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 19 september 2020

  2. vrijdag 18 september 2020