AZ maakt einde aan zegereeks Heracles Almelo

26 september 2015, 22:56   Bijgewerkt: 27 september 2015, 01:14

Na vijf eredivisiezeges op rij en een weliswaar geflatteerde maar ruime overwinning op Vitesse in de KNVB Beker weet Heracles Almelo weer wat verliezen is. De Overijsselse club ging zaterdag in de uitwedstrijd tegen AZ met 3-1 onderuit. Door goals van Markus Henriksen en Jeffrey Henriksen in een tijdsbestek van drie minuten stond AZ binnen zeventien minuten al met 2-0 voor in het eigen AFAS Stadion. Jaroslav Navratil bracht een kwartier voor tijd de spanning terug, maar vijf minuten later bepaalde Muamer Tankovic de eindscore.

Het afhaken van Tannane was niet ongunstig voor AZ, dat zo onderhand wel eens een succesje kon gebruiken in het eigen AFAS Stadion. De Alkmaarders wachtten voor de aftrap van de ontmoeting met Heracles zelfs nog op hun eerste eredivisiegoal van het seizoen voor eigen publiek. Ajax (0-3), Roda JC (0-1) en Willem II (0-0) hielden alle drie hun doel schoon tijdens hun bezoek aan Alkmaar, mede daardoor stond AZ teleurstellend veertiende met vijf punten.

Na 27 minuten zag Heracles ook Mark-Jan Fledderus een blessure oplopen. De captain werd vervangen door Jaroslav Navratil, terwijl Stegeman eveneens Brahim Darri naar de kant haalde ten gunste van Robin Gosens. De Heraclieden wisten het echter niet meer om te draaien. Ze zochten wel de aanval, maar de betere kansen waren zelfs nog aan de andere kant voor AZ.

AZ klimt door de zege naar plek elf. Heracles blijft tweede, maar enkele concurrenten spelen zondag nog.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen