FC Groningen neemt De Leeuw niet mee naar ArenA

25 september 2015, 18:04

Michael de Leeuw doet niet mee in de competitiewedstrijd tussen Ajax en FC Groningen. De aanvaller wordt aan de kant gehouden, hij is volgens coach Erwin van de Looi toe aan rust.

Echte blessuregevallen zijn er niet in de selectie van FC Groningen, laat Van de Looi weten op de website van zijn club. "Iedereen is beschikbaar, al blijft het kijken naar wie er op het randje zit en wie daar net overheen is gegaan. Sommige spelers hebben echt veel gespeeld de laatste tijd, tevens interlands en zijn ook nu weer geselecteerd voor de komende interlandperiode. Dat gaat maar door en dus moet je af en toe ingrijpen. Het is zonde wanneer we de spelers straks vanwege blessures kwijt zijn", legt hij de absentie van De Leeuw uit.

Volgens Van de Looi ging De Leeuw deze week, in de gewonnen bekerwedstrijd tegen FC Twente (2-1), tot het uiterste. "Dat Michael tot in de slotfase ondanks de verzuring nog wel de kracht vond om mee terug te verdedigen, zegt iets over de bereidheid voor het team. Hij legt ontzettend veel energie in de wedstrijden en we zijn hem de laatste twee seizoenen al een tijd kwijt geweest met een hamstringblessure, dat willen we niet weer. Natuurlijk wil De Leeuw graag alles spelen, maar hij snapte het en voelt zijn eigen lichaam ook."

Door de absentie van De Leeuw zit Juninho Bacuna bij de selectie voor het duel in de ArenA.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen