Te Vrede terug bij sc Heerenveen, Thern twijfelgeval

25 september 2015, 15:10

Coach Dwight Lodeweges ziet de ziekenboeg van sc Heerenveen weer een beetje leegstromen. Hij kan zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Vitesse een beroep doen op Mitchell Te Vrede en Luka Zahovic. Jordy Buijs, Joost van Aken, Doke Schmidt en Younes Namli zijn nog niet inzetbaar en bovendien is Simon Thern een vraagteken wegens ziekte.

Thern viel afgelopen dinsdag in het bekerduel met NAC Breda (0-1 winst) uit met een dijbeenblessure, maar daarvan is hij reeds hersteld. Hij kampt daarentegen dus met ziekte. "Als de medicijnen snel aanslaan en de koorts is vanavond weer gezakt, kan hij misschien spelen", aldus Lodeweges op de clubwebsite. De trainer heeft een goed gevoel overgehouden aan de winst in Breda, waar dus de nul gehouden werd. "Dat was lekker. Erwin Mulder stond ook goed te keepen en blijft rustig. Dat is belangrijk voor het team."

Pele van Anholt, normaliter vleugelverdediger, acteerde tegen NAC op het middenveld. Dat vond Lodeweges een goede zet. "Hij heeft zich zonder morren voor het team opgeofferd. Zeker na rust draaide het met hem en het team een stuk beter", aldus de in Canada geboren oefenmeester, die respect heeft voor Vitesse. "Ze spelen iets ingetogener, maar het is een jong team met veel kwaliteit dat begint te draaien. Maar we hebben ons goed voorbereid en zijn niet kansloos."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen