Coutinho krijgt de voorkeur: "Rochet was teleurgesteld"

25 september 2015, 15:02

Er vindt komende zaterdag voor de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo een opvallende wijziging plaats bij AZ. Niet Sergio Rochet, maar Gino Coutinho zal onder de lat staan bij de Alkmaarders. De afgelopen zomer van ADO Den Haag overgekomen doelman krijgt de voorkeur boven de Uruguayaan, die in de eerste zes speelronden nog het doel mocht verdedigen. Rochet is geblesseerd, maar het sowieso zijn plek verloren.

"We hebben de keuze voor Gino Coutinho gemaakt. Coutinho heeft het woensdag goed gedaan tegen VVV", zegt coach John van den Brom op de website van zijn werkgever over zijn keeperskeuze. "En dat hadden we al gedaan voordat Sergio Rochet tijdens de training geblesseerd uitviel. Hoe hij reageerde op dit besluit? Hij was uiteraard teleurgesteld. Maar hij is ook realistisch. Hij ziet zelf ook wel in dat hij niet gebracht heeft wat hij kán brengen", aldus de AZ-trainer, die Rochet de afgelopen weken meerdere malen niet vrijuit zag gaan.

Naast de geblesseerde Rochet zijn ook Celso Ortiz en Alireza Jahanbakhsh nog niet inzetbaar tegen Heracles, dat door Van den Brom bestempeld wordt als een goede ploeg. "Ik kan genieten van het enthousiasme bij Heracles", zei de trainer over de verrassende nummer twee van de Eredivisie. "Ja, ik ben wel onder de indruk van ze. Vooral omdat ze op een mooie manier een goede serie hebben neergezet. Ze hebben individueel goede spelers, maar ze spelen ook als een hecht team. Er is daar in korte tijd echt iets moois gegroeid. Het nieuwe stadion is echt een impuls voor Heracles geweest. Ik ken hun trainer (John Stegeman, red.) en gun hem dit succes van harte."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen