Vitesse wil uitleg van KNVB over 'reis in de tijd'

24 september 2015, 17:44

Vitesse wil opheldering van de KNVB over het terugzetten van de wedstrijdklok in het verloren bekerduel met Heracles Almelo (4-1 na verlenging, woensdag). Nadat scheidsrechter Danny Makkelie Vitesse-coach Peter Bosz naar de tribune had gestuurd, waarvoor het duel nog even stilgelegd moest worden, is er volgens de Arnhemse club ten onrechte twee minuten te veel gespeeld.

"Het is vreemd", zegt Vitesse-directeur Joost de Wit op de clubwebsite, "dat op video-opnamen, waarop de stadionklok te zien is, de scheidsrechter na exact 81.55 minuten naar Peter Bosz loopt en een aantal minuten later de wedstrijd tijdelijk wordt gestaakt. De wedstrijd wordt vervolgens hervat met 80.00 minuten op de klok. Opmerkelijk, zeker aangezien Marvelous Nakamba volgens onze beelden in de 81ste minuut een rode kaart heeft ontvangen en het duel pas minuten later werd stilgelegd."

"We willen graag weten wat de precieze afwegingen van de arbitrage zijn geweest om een reis in de tijd te maken en wat de regels zijn in dergelijke gevallen. Het kan niet zijn dat de duur van een wedstrijd met een natte vinger in de lucht wordt bepaald. We willen helderheid, al is het maar om volgende keer niet voor een verrassing komen te staan", aldus De Wit.

Makkelie legde het eerder op de dag al uit in De Telegraaf. "Toen de wedstrijd werd stilgelegd is de klok blijven doorlopen, dus er waren twee mogelijkheden toen we weer het veld opkwamen. Of de klok gaat uit of de klok moet terug naar de tijd waar we geëindigd waren. En dat was in onze beleving in de 80ste minuut en daar hebben ze gehoor aan gegeven", sprak de arbiter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen