Vitesse niet akkoord met vier duels schorsing voor Bosz

24 september 2015, 18:08   Bijgewerkt: 24 september 2015, 19:17

Vitesse gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal om coach Peter Bosz voor vier wedstrijden te schorsen, zo meldt het donderdag via de officiële kanalen. De trainer van de Arnhemse club werd woensdag in het verloren bekerduel met Heracles Almelo door scheidsrechter Danny Makkelie naar de tribune gestuurd.

De aanklacht tegen Bosz bestaat uit drie onderdelen. "De trainer wordt beschuldigd van het in woord en gebaar niet eens te zijn geweest met de arbitrage. Voorts zou hij niet het speelveld hebben verlaten toen hij daartoe door de scheidsrechter werd verzocht. Ten derde zou Bosz de scheidsrechter in diskrediet hebben gebracht in een interview na afloop van het verloren bekerduel", somt Vitesse de aanklacht tegen haar trainer op.

"Ik wilde weten waarom", legde Bosz woensdag bij Omroep Gelderland uit waarom hij niet meteen wilde vertrekken. "Het lijkt me normaal dat ik wilde horen waarom ik weg moest, maar hij gaf geen antwoord. Hij zei alleen maar 'weg'."

De tuchtcommissie betaald voetbal buigt zich volgende week donderdag over de zaak. Bosz zit derhalve aanstaande zaterdag gewoon in de dug-out bij Vitesse in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen