Ajax-huurling Leeuwenburgh baalt van reserverol

24 september 2015, 17:22

Keeper Peter Leeuwenburgh maakte afgelopen zomer op huurbasis de overstap van Ajax naar FC Dordrecht, maar vooralsnog komt hij niet aan de bak in de Jupiler League. Trainer Harry van den Ham geeft de voorkeur aan Robbert te Loeke. Leeuwenburgh baalt ervan.

"Toen ik hier kwam, hoopte ik veel te spelen. Het is dan een teleurstelling als je hoort dat dat niet gaat gebeuren. Daar moet je mee omgaan. Ik blijf hard trainen en hopen dat de kans komt. Ik heb uitleg van de trainer gehad en daar moet ik me bij neerleggen. Er is nog geen reden om de keepers te wisselen, maar als dat wel gebeurt moet ik er staan", zegt Leeuwenburgh (21) tegen RTV Rijnmond.

Te Loeke kreeg in de eerste zeven competitieduels wel al twaalf tegengoals. "Maar hem valt niks te verwijten, maar toch vind ik mijzelf niet minder dan hij", aldus Leeuwenburgh. "Ik weet niet of ik de eerste keeper zou moeten zijn, maar ik zou het wel kunnen. Het zou in ieder geval geen probleem zijn als ik er in kom."

Leeuwenburgh was dinsdag wel basisspeler in de gewonnen bekerwedstrijd tegen SC Feyenoord. "Ik was wel toe aan een wedstrijd met het eerste en ben blij dat ik in ieder geval in de beker mag spelen. Ik kreeg weinig te doen, maar wat ik moest doen deed ik goed. Ik ben dus tevreden en zou het verrassend vinden als ik verder niet meer speel in de beker", vertelt de sluitpost over zijn optreden.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen