AZ beleeft simpele avond, ook Roda en Excelsior door

Jw
23 september 2015, 22:36   Bijgewerkt: 23 september 2015, 22:44

AZ heet woensdag met het grootse gemak VVV Venlo verslagen in de KNVB Beker. De Alkmaarders lieten weinig heel van de bezoekers uit het verre Zuiden: 6-1. Markus Henriksen maakte laat in de tweede helft twee doelpunten, ook Muamer Tankovic was tweemaal trefzeker.

De hoop op een goed resultaat was bij VVV Venlo na acht minuten al vervlogen. Kristiaan Haagen werkte de doorgebroken Vincent Janssen tegen het gras, wat hem op een rode kaart kwam te staan. Bovendien kreeg AZ een strafschop, die werd benut door Jop van der Linden.

AZ dacht er vervolgens wat nonchalant over, waardoor VVV Venlo nog wel een paar goede kansen kreeg op de gelijkmaker. Muamer Tankovic hielp de thuisploeg over het dode punt door er 2-0 van te maken. Toch was de wedstrijd nog niet helemaal gespeeld, want VVV kwam na de rust terug tot 2-1 via Vito van Crooij.

De Alkmaarders kregen door dat ze aan moesten zetten en deden dat ook. Robert Mühren maakt er snel 3-1 van, waarna de show werd gestolen door Markus Henriksen. De Noorse middenvelder onderstreepte in bloedvorm te verkeren de laatste weken. Hij schreef de 4-1 en de 5-1 op zijn naam en was de aangever bij de 6-1 van Tankovic.

De Treffers - Roda JC: 0-3

Bij Roda JC liet Hicham Faik net als afgelopen weekend zien over een hele fijne trap te beschikken. De 23-jarige middenvelder zette Roda JC vlak voor de rust op voorsprong uit een vrije trap. Hoewel De Treffers een alleraardigste indruk maakten, hielden de Limburgers vrij eenvoudig stand. Tomi Juric besliste de wedstrijd na de onderbreking door er 2-0 van te maken. Tom van Hyfte bepaalde de eindstand op 0-3.

Barendrecht - Excelsior:  0-2

In een Rotterdams onderonsje tussen Barendrecht en Excelsior keerde Tom van Weert terug van een schorsing. De spits maakte direct het verschil door de score te openen namens de Eredivisionist. Daryl van Mieghem maakte er uiteindelijk 2-0 van, nadat Excelsior de amateurs in leven hadden gehouden door de nodige kansen te missen.