Braziliaan Kaká topverdiener in Amerikaanse MLS

Jw
23 september 2015, 16:54

De Amerikaanse competitie wordt in Europa niet zo intensief gevolgd, maar toch spelen er op dit moment veel grote namen. In de nadagen van hun profloopbaan blijkt het bovendien een uiterst lucratieve competitie. De Major League Soccer maakte woensdag namelijk de salarissen van alle spelers bekend.

Orlando City-middenvelder Kaká, Wereldvoetballer van het Jaar in 2007, is de topverdiener in de MLS. De 33-jarige Braziliaanse middenvelder strijkt een kleine zes miljoen euro per jaar op. Steven Gerrard, die afgelopen zomer zijn grote liefde Liverpool inruilde voor LA Galaxy, moet het met een jaarsalaris van 5,5 miljoen euro met iets minder doen. Frank Lampard, oud-Chelsea en Manchester City, verdient ongeveer 5,4 miljoen per jaar. 

Naast de Braziliaan en de twee Engelsen zijn ook David Villa, Spanje's topscorer aller tijden, en de Italiaanse wereldkampioen Andrea Pirlo te bewonderen in de Verenigde Staten. Ook hun salarissen zijn niet mis. Klik hier voor de complete lijst met jaarsalarissen van spelers in de Amerikaanse competitie. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen