Schaars blij met basisplek: "Goed om er weer te zijn"

23 september 2015, 07:51

Voor het eerst sinds maart 2014 stond Stijn Schaars dinsdag in de basis bij PSV. De middenvelder maakte in de bekerwedstrijd tegen Cambuur (3-2) de negentig minuten vol en was daar bijzonder blij mee.

"Natuurlijk ben ik vooral blij dat we door zijn, maar het voelt ook goed om er weer te zijn", zei Schaars na de benauwde (3-2) bekerzege tegen het Eindhovens Dagblad. Door een blessure stond Schaars ruim een jaar aan de kant, daarvoor was hij een vaste waarde. Dat is nu anders. "Ik denk dat je kan stellen dat Andrés Guardado onomstreden basisspeler is. Hij heeft dat zelf afgedwongen. Op de overige plekken is er concurrentie. Jorrit controleert, Davy is dynamisch, Adam meer aanvallend en ik wat meer verdedigend. De trainer kan op allerlei manieren zijn keuze maken. Natuurlijk wil ik graag spelen, dat zal iedere speler zeggen", zegt hij.

Voorlopig weet Schaars dat hij nog een lange weg te gaan heeft voordat hij in topvorm is. "Als ik weer een wedstrijd of tien gespeeld heb, gaat het een stuk makkelijker. Nu ben ik ook nog veel met mezelf bezig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen