'Heitinga begint toch weer op de bank bij Ajax'

23 september 2015, 07:06

Hij sprak zelf de hoop uit te kunnen debuteren, maar ook in de bekerwedstrijd tegen De Graafschap lijkt John Heitinga op de bank te beginnen bij Ajax. Dat meldt althans De Telegraaf, dat doorgaans wel op de hoogte is van de tactische plannen van de Amsterdamse club. Ajax speelt woensdag in de eigen ArenA voor de KNVB Beker tegen De Graafschap, de puntloze hekkensluiter van de Eredivisie.

Volgens de krant is het 'zo goed als zeker' dat Heitinga opnieuw buiten de basis gelaten wordt. De ervaren centrumverdediger, deze zomer teruggekeerd op het oude nest, speelde dit seizoen nog geen minuut in het eerste elftal. In de Eredivise en Europese wedstrijden koos coach Frank de Boer centraal achterin voor Jairo Riedewald en Joël Veltman. Mede daarom sprak Heitinga dinsdag de hoop uit dat hij tegen De Graafschap zou mogen spelen. "Ik heb goede hoop dat ik speel, omdat de trainer de afgelopen jaren in het bekertoernooi veel heeft gerouleerd. Maar hij maakt de opstelling en daar leg ik me hoe dan ook bij neer", zei hij in dezelfde krant.

De Boer liet dezelfde dag weten voorzichtig te zijn met Heitinga. "Het is lastig om tijdens het seizoen wedstrijdfit te worden. Dat ritme moet je eigenlijk tijdens de voorbereiding opdoen. Daarnaast heeft John een verleden met zijn knie en de minuten die hij heeft gemaakt. Je ziet dat hij stappen maakt. Hij komt eraan. En dat is goed, want hij is niet alleen als opvulling van de selectie gekomen. Hij wil graag laten zien waartoe hij nog in staat is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen