Van de Looi: "Kan zijn dat er wisselingen plaatsvinden"

22 september 2015, 15:38

Na de Europa League-wedstrijd tegen Olympique Marseille (0-3 verlies) en het eredivisieduel met AZ (2-0) winst staat de volgende thuiswedstrijd alweer voor de deur bij FC Groningen. De regerend bekerwinnaar ontmoet FC Twente in de eigen Euroborg. Op de persconferentie in aanloop naar het treffen met de Tukkers ging het vooral over de fysieke gesteldheid van de spelers, omdat deze steeds weinig hersteltijd hebben.

Hoewel de basiself van Groningen nog niet bekend is, lijkt er wat te veranderen in de formatie van coach Erwin van de Looi. "Een opstelling kan ik nog niet geven, maar het kan zijn dat er wisselingen in plaatsvinden ten opzichte van eerdere wedstrijden", zegt hij op de clubwebsite. "We hebben een opstelling in het hoofd. Ik heb al eerder gezegd dat we twintig volwaardige spelers en drie keepers hebben. Nu kunnen ze bewijzen dat ze dat ook daadwerkelijk zijn."

Omdat Groningen ook in de EL actief is, bestaat er een kans dat spelers overbelast raken. "We hebben veel wedstrijden gespeeld en we komen in een fase waarin we moeten kijken hoe iedereen ervoor staat. Allereerst kijken we naar hoe men zich profileert op het veld, zowel in wedstrijden als op trainingen, en daarnaast hoe iemand uit zijn ogen kijkt. Dat is de maatstaf. Het is mooi dat we daarin door wetenschappelijke gegevens worden ondersteund en dat daarin zaken worden bevestigd. Uiteraard gaat het er ook om wat de spelers zelf aangeven en dat zelfbeeld is heel reëel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen