De Boer voert minimaal vier mutaties door bij Ajax

De Boer voert minimaal vier mutaties door bij Ajax

22 september 2015 – Het is woensdagavond de koploper versus de nummer laatst van de Eredivisie in het toernooi om de KNVB Beker. Ajax ontmoet De Graafschap in een halfvolle (23.000 toeschouwers) Amsterdam ArenA. Coach Frank de Boer heeft op zijn perspraatje voor het duel aangekondigd dat hij minimaal vier mutaties zal doorvoeren in de basisopstelling. Onder meer reservegoalie Diederik Boer krijgt de kans om zich te laten zien.Wegens het volle programma geeft De Boer een aantal spelers rust. "Een paar jongens heeft kleine pijntjes. Door het volle programma zijn er weinig mogelijkheden om ze rustig te laten herstellen. Deze bekerwedstrijd biedt daar nu de gelegenheid voor. Bovendien kunnen spelers die wel heel goed trainen, maar weinig spelen zichzelf laten zien tegen De Graafschap", aldus de Ajax-trainer op de clubwebsite. "Boer blijft net als vorig seizoen gewoon staan in de beker. Dat hebben we zo met hem afgesproken bij zijn komst naar Ajax. Hij verdient het om deze wedstrijden te spelen. Diederik is een fantastische prof die het hele seizoen klaarstaat voor Jasper Cillessen."

Of John Heitinga eindelijk zijn kans krijgt is nog niet duidelijk. "Het is lastig om tijdens het seizoen wedstrijdfit te worden. Dat ritme moet je eigenlijk tijdens de voorbereiding opdoen. Daarnaast heeft John natuurlijk een verleden met zijn knie en de minuten die hij heeft gemaakt. Je ziet dat hij stappen maakt. Hij komt eraan. En dat is goed, want hij is niet alleen als opvulling van de selectie gekomen. Hij wil graag laten zien waartoe hij nog in staat is", aldus De Boer.

Op papier is Ajax de grote favoriet tegen De Graafschap, dat nog puntloos is in de Eredivisie. "Ze hebben inderdaad nog niet gewonnen, maar dat geeft een beetje vertekend beeld. Ze hebben tot dusver vrij aardig gespeeld. Bovendien zullen de slechte competitiestart willen rechtzetten. Het bekertoernooi is daar doorgaans een goed podium voor. Ze hebben alleen de pech dat ze tegen Ajax moeten. Laten wij niet de ploeg zijn die hen het goede gevoel teruggeeft."

De Boer sluit af met de volgende woorden: "De competitie en Europa League hebben prioriteit nummer 1, maar we willen ook graag verder in de beker. Laat duidelijk zijn dat we het bekertoernooi willen winnen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 6 augustus 2020

  2. woensdag 5 augustus 2020