Ooijer ziet zelfde rol bij Heitinga: "Maar ik was al 36"

22 september 2015, 08:56

Er wordt wel eens gezegd dat spelers een 'Ooijer-rol' vertolken in de kleedkamer van hun club. Een actueel voorbeeld is de functie die John Heitinga momenteel bekleedt bij Ajax. Een volwaardig basisspeler is de 31-jarige verdediger absoluut niet, maar met zijn ervaring en routine is hij toch van waarde voor zijn club. De 41-jarige André Ooijer vindt het wel mooi dat de term gebruikt wordt.

De Ooijer-rol staat voor een teruggekeerde routinier die de jongere spelers op sleeptouw neemt. "Die term is leuk om te horen", zegt de oud-voetballer, die momenteel assistent-trainer van PSV A1 en ook commercieel medewerker van de Eindhovenaren is, in De Telegraaf. "Maar veel belangrijker vond ik bij mijn vertrek de waardering die ik na twee landstitels bij Ajax kreeg van de technische staf en mijn medespelers."

Ooijer had geen moeite met de rol die hij in de herfst van zijn carrière bij Ajax speelde, maar benadrukt in de vergelijking met Heitinga wel dat hij op dat moment vijf jaar ouder was. "Ik was 36, John 31. Ik wist bij voorbaat dat ik geen heel seizoen kon spelen, maar bij Heitinga is dat anders, denk ik. Daarom zou ik het hem gunnen als hij tegen De Graafschap (in de beker, red.) speelt. Maar ik weet zeker dat hij in de koppies van de jonge spelers sowieso van grote waarde is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen