Barça plaatst verzoek om Turan te mogen opstellen

22 september 2015, 08:35

FC Barcelona heeft een opvallend verzoek ingediend bij de Spaanse voetbalbond. De Catalaanse topclub hoopt aanwinst Arda Turan vervroegd te mogen inzetten. Blaugrana koestert hoop op clementie van de RFEF, omdat Rafinha een zware knieblessure opgelopen heeft.

Rafinha liep vorige week tijdens de Champions League-wedstrijd tegen AS Roma (1-1) een kruisbandblessure op, waardoor hij hoogstwaarschijnlijk een streep moet zetten door het hele seizoen. Omdat er een regel is die zegt dat clubs met een transferbod een andere speler mag aanmelden in het geval van een zware blessure, is het wellicht mogelijk om Turan eerder speelgerechtigd te krijgen.

Turan werd deze zomer voor ongeveer 35 miljoen euro overgenomen van Atlético Madrid, maar moet wegens het transferverbod van Barça tot de winter wachten op het spelen van officiële wedstrijden voor zijn nieuwe club. De sterspeler van de Turkse nationale ploeg zit in hetzelfde schuitje als Aleix Vidal, die door de transferban ook nog niet in actie mag komen voor Barcelona.

De FIFA heeft Barcelona naar verluidt al laten weten dat Turan ingeschreven kan worden voor de Primera División en de Copa del Rey. Het is echter nog wel wachten op een officiële bevestiging.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen