AZ
1 – 0
VVV-Venlo

Waasland-Beveren goed medicijn voor Club Brugge

20 september 2015 – Club Brugge heeft zich op overtuigende wijze hersteld van de 5-0 nederlaag in de Champions League tegen Napoli. De ploeg van trainer Michel Preud'homme won zondagavond in eigen huis eenvoudig van Waasland-Beveren met 5-1. Jelle Vossen maakte zijn eerste doelpunt in het blauwzwarte shirt. Club Brugge en Waasland-Beveren begonnen op papier gelijkwaardig aan de wedstrijd. Hoewel het krachtsverschil al vroeg in het duel duidelijk werd, opende Club Brugge pas vlak voor de rust de score via Tuur Dierkx. Nog voordat de spelers aan de thee mochten, liet Waasland-Beveren het er al bij zitten door een eigen goal van Laurent Jans.

Club Brugge kwam daardoor vol vertrouwen uit de kleedkamer en speelde Waasland-Beveren na de hervatting weg. Dierkx scoorde opnieuw en Jelle Vossen maakte bij de 4-0 zijn eerste treffer voor Club Brugge. Bij beide treffers was voormalig Feyenoord-speler Ruud Vormer overigens de aangever. Davy de Fauw maakte de 5-0, waarna Deni Milosevic voor de statistieken iets terugdeed namens Waasland-Beveren.

Anderlecht kwam niet verder dan een gelijkspel op bezoek bij Charleroi (1-1). Stefano Okaka bracht de Brusselse topclub nog wel de voorsprong, maar die werd niet verdedigd. Jérémy Perbet schoot niet raak vanaf elf meter, maar benutte de rebound vervolgens wel. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 februari 2019

  2. vrijdag 15 februari 2019