Dortmund koploper na klinkende zege, Verhaegh belangrijk

Jw
20 september 2015, 19:42   Bijgewerkt: 20 september 2015, 19:51

Borussia Dortmund heeft zondag de koppositie weer overgenomen van Bayern München. BVB had opvallend weinig moeite met het bezoek van Champions League-deelnemer Bayer Leverkusen. Dortmund won op overtuigende wijze met 3-0. 

Borussia Dortmund lijkt weer helemaal te zijn opgeleefd onder leiding van de nieuwe trainer Thomas Tuchel. De landskampioen van 2011 en 2012 won de eerste vier competitiewedstrijden, maar de eerste grote test kwam vandaag. Bayer Leverkusen, de nummer vier van vorig seizoen, kwam op bezoek. Dortmund nam de horde echter op grootse wijze.

Jonas Hofmann opende de score al na negentien minuten. Dat was een koud kunstje voor de 23-jarige Duitser, omdat Shinji Kagawa daarvoor Leverkusen-doelman Bernd Leno al het bos in had gestuurd met een steekpass. De voorsprong kwam Dortmund toe, want daarvoor kregen de middenvelders Ilkay Gündogan en Henrikh Mkhitaryan al goede mogelijkheden.

Dortmund zorgde in de 58ste minuut voor de beslissing. Dit keer eiste Kagawa zelf het doelpunt op. De Japanner klopte Leno na een soepel lopende combinatie. Aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang bepaalde de einstand op 3-0. Borussia Dortmund gaat in Duitsland aan de leiding, gevolgd door Bayern München dat ook de maximale score behaalde, maar een minder doelsaldo heeft.

FC Augsburg - Hannover 96: 2-0

Paul Verhaegh won met FC Augsburg van Hannover 96. De Nederlandse rechtsback had bovendien een aandeel in de zege. De Oranje-international was de aangever bij de openingstreffer van Alexander Esswein en benutte later zelf de strafschop, die werd veroorzaakt door voormalig PSV-speler Marcelo. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen