Guardiola blij met jonge honden en rentree Martínez

20 september 2015, 09:23

Pep Guardiola koos zaterdag in de uitwedstrijd tegen SV Darmstadt 98 voor jongens als Rafinha, Joshua Kimmich, Juan Bernat Velasco, Sebastian Rode en Kingsley Coman. Hoewel deze spelers normaliter niet in de basis staan bij de recordkampioen van Duitsland, werd er comfortabel met 0-3 gewonnen van de promovendus.

Guardiola is zeer te spreken over het optreden van de jonge honden. "Ik ben heel, heel gelukkig met deze prestatie", zegt de Spaanse oefenmeester. "Onze aanpak was uitstekend en we gaven weinig weg. We hebben ervoor geknokt. Jongens als Kimmich en Rode hebben het goed gedaan. Beide spelers verdienen meer speeltijd dan ik ze eigenlijk kan geven en dat hebben ze weer laten zien."

Door de winst bij Darmstadt staat Bayern na vijf speelronden nog op de perfecte score van vijftien punten. "Het is nooit makkelijk om na een Champions League-wedstrijd te winnen", aldus Guardiola, die midweeks met Bayern met 0-3 won bij Olympiakos.

Wat tenslotte nog mooi was voor Bayern, was de comeback van Javi Martínez. De Spaanse middenvelder stond lange tijd buitenspel wegens blessureleed, maar speelde ruim 25 minuten mee. "Ik ben heel blij voor hem. Ik heb hem het afgelopen seizoen echt gemist", aldus Guardiola.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen