Onbegrip bij Cambuur na schorsing: "Zwaar teleurgesteld"

19 september 2015, 12:42

SC Cambuur had verwacht dat de discutabele rode kaart die Sander van de Streek vorig weekend tegen PSV (0-6) kreeg wel kwijtgescholden zou worden door de KNVB. Niets bleek echter minder waar. De middenvelder kreeg een voorstel van één duel schorsing opgelegd, waarmee hij niet akkoord ging. Het hoger beroep werd echter alsnog verloren door Cambuur, omdat arbiter Kevin Blom bij zijn beslissing bleef. Dit tot grote onvrede van Van der Streek.

De tuchtcommissie van de voetbalbond stelde dat er opzettelijk hands werd gemaakt door de middenvelder. "Ik ben zwaar teleurgesteld over deze uitspraak. Met Cambuur hebben we namelijk goede tegenargumenten gegeven", legt hij uit in het AD. Van de Streek blikt nog één keer terug op het incident van afgelopen zaterdag. "Andrés Guardado schiet die bal vanaf vier meter keihard tegen mij aan. Kijk, als ik nu met uitgestoken armen aan het keepen ben, dan is het duidelijk dat ik een speler zijn scoringskans ontneem. Dat is in deze situatie niet het geval. Had de bal mijn arm niet geraakt, dan was hij tegen mijn borst gekomen en had PSV ook niet gescoord. Dat hebben we donderdagavond ook in Zeist verteld. Scheidsrechter Blom vertelde echter glashard dat het een duidelijke handsbal was."

Van de Streek moet door de schorsing van één duel de wedstrijd van vanavond (zaterdag) tegen FC Twente missen. Hij wordt bij Cambuur vervangen door Jack Byrne. De Manchester City-huurling gaat tegen de Tukkers op voor zijn competitiedebuut voor Cambuur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen