Napoli maakt er vijf tegen Club, Dortmund wint in extremis

17 september 2015, 21:07   Bijgewerkt: 17 september 2015, 23:06

Napoli is uitstekend uit de startblokken geschoten in de Europa League. In eigen huis maakte de ploeg uit Napels donderdag gehakt van Club Brugge, dat als nummer twee van België afkomstig was uit de voorronde van de Champions League.

In de play-off van de Champions League legde Club Brugge het af tegen Manchester United, waarna een plek in de Europa League-groepsfase restte. Maar ook daarin blijkt de ploeg lelijk tekort te komen, want tegen Napoli had de kwartfinalist van vorig seizoen helemaal niets in te brengen. Al na vijf minuten was het raak, José Callejón tekende voor het eerste doelpunt in dit Europa League-seizoen. Met een schot dat vooral leek op een mislukte voorzet, maar aan de reactie van Callejón te zien misschien wel zo bedoeld was, zette de Spanjaard zijn club op voorsprong.

Na de treffer van Callejón ontpopte Dries Mertens zich tot de grote man van Napoli. De oud-PSV'er scoorde twee keer, eerst tikte hij een voorzet van Callejón slim binnen en daarna met een halve omhaal, en tilde de stand zo binnen een half uur naar 3-0. Club Brugge, met Ruud Vormer in de basis, kon daar weinig tegenover stellen en kreeg na een uur een vierde doelpunt tegen. Ditmaal was de Slowaakse international Marek Hamsik de doelpuntenmaker. Met zijn tweede treffer van de avond bepaalde Callejón vervolgens de eindstand op 5-0.

Borussia Dortmund, uitstekend gestart in de Bundesliga, begon moeizaam aan de Europa League-groepsfase. Voor eigen publiek leek de ploeg van coach Thomas Tuchel niet verder te komen dan een 1-1 gelijkspel tegen het Russische Krasnodar, maar in blessuretijd pakte het alsnog de volle winst. Op aangeven van Matthias Ginter, die op slag van rust de gelijkmaker scoorde, tekende Joo-Ho Park voor de winnende goal. 

Een andere Europese grootmacht, Liverpool, pakte een puntje op bezoek bij Girondins de Bordeaux. Adam Lallana scoorde voor Liverpool en leek zijn ploeg daarmee de volle winst te bezorgen, maar in de slotfase kwamen de Fransen langszij. Invaller Jussiê Ferreira Vieira was verantwoordelijk voor de gelijkmaker.

[photo,92308,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen