Fenerbahçe verliest thuis van Molde, zege voor Braga

17 september 2015, 20:56

Fenerbahçe gold als grote favoriet in de groep van Ajax en Celtic, maar in de eerste groepswedstrijd maakte de ploeg allesbehalve een ijzersterke indruk. Het Noorse Molde FK was in staat om voor een stunt te zorgen in het ?ükrü Saraco?lustadion: 1-3.

In een poule met Fenerbahçe, Ajax en Celtic- drie clubs die qua naam niet zouden misstaan in de Champions League, is Molde FK de vreemde eend in de bijt. De zwakke broeder, zou je zeggen. Maar Molde is de kampioen van Noorwegen en verloor in de derde voorronde van de Champions League nipt (3-3 en 1-1) van Dinamo Zagreb. De kracht van datzelfde Dinamo Zagreb werd eerder deze week duidelijk, de Kroaten wonnen in de Champions League van Arsenal.

Molde blijkt dus allesbehalve een zwakke broeder te zijn en bewees donderdag dat het volop mee gaat doen om een plek in de volgende ronde. In Istanbul speelden de Noren vanuit een uitstekende organisatie en deden ze Fenerbahçe met snelle uitbraken veel pijn. Op een eerste doelpunt van Molde, een benutte penalty, had de thuisploeg nog een antwoord, op een tweede en derde niet meer. Bij Fenerbahçe had Oranje-international Robin van Persie een basisplaats, maar hij kon geen potten breken en werd in de tweede helft gewisseld.

In de groep van FC Groningen bewees het Portugese SC Braga een uitstekende ploeg te zijn. Het pakte drie punten in de uitwedstrijd tegen Slovan Liberec: 0-1. De Portugees Rafa scoorde na een uur het enige doelpunt, hij tikte binnen op aangeven van teamgenoot Rui Fonte. Braga is de volgende tegenstander van FC Groningen, beide ploegen staan over twee weken in Portugal tegenover elkaar. Slovan Liberec speelt diezelfde avond uit tegen Marseile.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen