Gent na CL-debuut: "Tevreden, maar er zat meer in"

Gent na CL-debuut: "Tevreden, maar er zat meer in"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

17 september 2015 – KAA Gent beleefde woensdagavond een bijzonder Champions League-debuut. De ploeg van coach
Hein Vanhaezebrouck, die zich vorig jaar verrassend tot kampioen van België kroonde, speelde met 1-1 gelijk tegen Olympique Lyon. De Belgen eindigden het duel door twee rode kaarten met negen man, maar hadden desondanks drie punten kunnen pakken.

Vanhaezebrouck heeft een dubbel gevoel overgehouden aan het eerste CL-optreden van Gent. "Of ik kwaad ben? Nee. We zijn tevreden met een punt, maar het hadden er drie kunnen zijn", zegt de coach tegen Sporza. "Ik denk dat het twee terechte rode kaarten zijn, maar ook Lyon had twee uitsluitingen kunnen krijgen", vindt hij. "We hadden helaas geen geluk."

Aanvoerder Sven Kums, ex-middenvelder van sc Heerenveen, vindt ook dat Gent van Lyon had kunnen winnen. "We waren de betere ploeg en hadden de beste kansen, maar we hebben die mogelijkheden niet afgemaakt. Met die rode kaart kwamen we in de problemen, maar ook na de 0-1 zijn we er vol voor blijven gaan. Dat is de kracht van AA Gent. Er zat vandaag veel meer in. Met elf spelers hadden we een goede kans om deze match te winnen."

gerelateerd