Groep H: negental Gent ontsnapt, Zenit wint bij Valencia

Groep H: negental Gent ontsnapt, Zenit wint bij Valencia

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 september 2015 – KAA Gent heeft op miraculeuze wijze een punt overgehouden aan haar openingsduel met Olympique Lyon. De Belgische ploeg van Hein Vanhaezebrouck eindigde de wedstrijd met negen man, maar wisten toch een punt uit het vuur te slepen. De Franse misten in blessuretijd nog een strafschop. In dezelfde groep boekte Zenit St. Petersburg een knappe 2-3 zege bij Valencia.

Gent ging voor de drie punten tegen Lyon, maar mocht uiteindelijk haar handen dichtknijpen met een punt. In de 41ste minuut kreeg Brecht Dejaegere in één keer rood bij de thuisploeg, waarna Lyon de bovenliggende partij was. Dat resulteerde in een goal van Christophe Jallet in de 58ste minuut. Gent bleek echter veerkrachtig en kwam tien minuten later via Danijel Milicevic weer langszij. Daarna leek het punt in de tas voor de Belgen, maar in blessuretijd ging het bijna alsnog helemaal mis. Thomas Foket veroorzaakte een strafschop en werd ook met rood weggestuurd. Topschutter Alexandre Lacazette ging achter de bal staan, maar hij verzuimde om zijn ploeg aan de drie punten te helpen. Zodoende is Gent door het oog van de naald gekropen en heerst in het Franse kamp de teleurstelling.

De eerste helft van Valencia tegen Zenit stond in het teken van Hulk. De sterke Braziliaan schoof in de negende minuut keurig de 0-1 tegen de touwen en kreeg het stadion in de 45ste minuut helemaal stil. De aanvaller knalde, van ver, kiezelhard de bal op prachtige wijze in het doel. Valencia zocht in de pauze de kleedkamer dus op met een 0-2 achterstand, maar kwam via goals van João Cancelo en André Gomes op knappe wijze langszij. Kort na de gelijkmaker dompelde Axel Witsel het Estadio Mestalla weer in rouw door de 2-3 aan te tekenen. Die goal volstond uiteindelijk voor de drie punten voor de Russen.

Reacties

gerelateerd