Groep C: Atlético en Benfica starten met zege

15 september 2015, 23:11   Bijgewerkt: 15 september 2015, 23:19

Atlético Madrid en Benfica hebben drie punten overgehouden aan hun ouverture in het nieuwe Champions League-seizoen. De ploegen boekten dinsdag in poule C een 2-0 overwinning. Atlético deed dat in Turkije tegen Galatasaray, Benfica zegevierde in het eigen Estadio da Luz over het debuterende Astana uit Kazachstan.

Atlético had aan 25 minuten voldoende om het verschil met Galatasaray, waar Wesley Sneijder de hele wedstrijd speelde, te maken. Antoine Griezmann was met twee goals het goudhaantje bij de Spaanse bezoekers. In de achttiende minuut trof de Fransman, ondanks het gefluit van de Turkse fans, doel met een laag schot. Zeven minuten later kopte hij raak uit een nieuw ingebrachte hoekschop.

Het debuterende Astana, dat een reis van ongeveer zesduizend kilometer nodig had om in Lissabon te komen, hield één helft stand tegen Benfica. Zes minuten na de doelwissel wisten de Portugezen dan toch een bres te slaan in de Kazachstaanse defensie. Op aangeven van Kostas Mitroglou was Nicolas Gaitan het middelpunt van de feestvreugde. Mitroglou tikte zelf in de 62ste minuut van dichtbij de 2-0 eindstand op het bord.