Ooijer over halve finale: "Blijven geloven dat zoiets mogelijk is"

15 september 2015, 11:20

Na jaren van afwezigheid keert PSV vanavond terug in de Champions League. Een mooi moment, vindt André Ooijer. De oud-international was als speler van de club jaren actief in het miljoenenbal en bereikte zelfs bijna de finale. In het seizoen 2004/2005 bleek AC Milan in de halve eindstrijd net te sterk.

Gezien de grote verschillen tussen de Eredivisie en de grote buitenlandse competities lijkt een herhaling van die prestatie er voorlopig niet in te zitten voor een Nederlandse club, maar Ooijer is positief. "Natuurlijk zijn de verschillen enorm, maar niks is onmogelijk", zegt hij in De Telegraaf. "Wij zijn toen ook begonnen met vijf of zes seizoenen waarin we niet de volgende ronde haalden. En toen kwam er een seizoen waarin we wel doorgingen en ineens stonden we in de halve finale. Je moet altijd blijven geloven dat zoiets mogelijk is."

Ooijer, tegenwoordig actief op de commerciële afdeling van de Eindhovense club, ziet de thuiswedstrijd tegen Manchester United dan ook met vertrouwen tegemoet. "Ik denk dat je als PSV hier thuis altijd kans maakt, tegen welke ploeg dan ook. Dat is in het verleden wel gebleken. Natuurlijk kun je een pak slaag krijgen, zoals we hier hebben meegemaakt tegen Arsenal, toen we met 0-4 werden verslagen. Maar we hebben hier ook een wedstrijd tegen Manchester United gehad die we met 3-1 wonnen. De grote vraag is hoe volwassen dit PSV kan spelen. Je mag respect hebben voor een tegenstander als Manchester United, maar je moet niet bang zijn."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen