Di Maria was ongelukkig: "Ik moest weg uit Engeland"

Jw
14 september 2015, 18:11

Angel Di Maria werd ruim een jaar geleden als verlosser binnengehaald door Manchester United. De toen kersverse trainer Louis van Gaal haalde de Argentijnse dribbelkoning voor 75 miljoen euro naar Engeland, maar daar kon hij niet aarden. Een vertrek was na alweer één seizoen dan ook de enige optie, vertelt Di Maria. 

Di Maria werd in de afgelopen transferperiode voor ongeveer 63 miljoen euro overgenomen door Paris Saint Germain, tot opluchting van de speler zelf. "Het was een erg moeilijk jaar voor me. Ik speelde niet veel en ik vond het moeilijk om wedstrijden in de Champions League te bekijken voor de buis, terwijl ik de competitie het seizoen ervoor nog had gewonnen", spreekt 27-jarige aanvaller tegenover Le Parisien in de voorbereiding op het Champions League-duel met Malmö FF. 

Di Maria scoorde in 27 competitiewedstrijden slechts drie keer voor Manchester United. "Om eerlijk te zijn, ben ik met mijn gezin nooit gelukkig geweest in Manchester. In het begin ging het nog, maar daarna werd het gecompliceerd. Op een gegeven moment was het niet goed om daar te blijven. Mijn familie was niet blij, mijn dochter had er last van, dus het was belangrijk voor mij om te vertrekken."

Niet alleen Engeland, maar ook de relatie met Louis van Gaal was een reden om zijn heil anders te zoeken. "Het leven in Engeland is moeilijk en zeker niet makkelijk voor een Zuid-Amerikaan. Sommigen passen zich aan, maar voor anderen is dat erg lastig. Ik kon ook niet zo goed met de trainer overweg, dus was een transfer naar Paris Saint Germain het allerbeste. En voor zover ik het kan beoordelen, lijkt ons leven in Parijs veel meer op dat in Spanje of Portugal."

Di Maria komt morgen met PSG in actie tegen Malmö FF. Voor dat treffen staat nog een vraagteken achter de naam van Zlatan Ibrahimovic, die kampt met een lichte blessure. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen