KNVB wil Vd Streek schorsen na veelbesproken 'hands'

14 september 2015, 14:52

De KNVB heeft zich niet coulant getoond voor SC Cambuur. De aanklager betaald voetbal van de Nederlandse voetbalbond wil Sander van de Streek voor één wedstrijd schorsen, naar aanleiding van zijn veelbesproken rode kaart in de met 0-6 verloren thuiswedstrijd tegen PSV van zaterdagavond. Cambuur is meteen in beroep gegaan tegen het schikkingsvoorstel.

De rode kaart voor Van de Streek deed veel stof opwaaien. De middenvelder van Cambuur maakte vermeend hands in een verwoede poging om een schot te blokken en kreeg niet alleen een strafschop tegen, maar ook een rode kaart van scheidsrechter Kevin Blom. In de ogen van de KNVB-aanklager heeft Van de Streek de bal opzettelijk met de hand gespeeld, waarmee een scoringskans ontnomen werd.

Van de Streek baalde enorm van zijn vroege rode kaart tegen PSV, dat door de gang van zaken een eenvoudig avondje beleefde. "Ik probeer nog weg te draaien met mijn handen naast mijn lichaam. De bal gaat via mijn arm achter. Ik dacht hoekschop voor hun. Hij geeft hem wel, maar het was een verkeerde beslissing. Het was geen penalty en geen rood. Natuurlijk ben je boos, maar je kan het niet meer terugdraaien", zo deed de Cambuur-speler zijn verhaal tegenover het Eindhovens Dagblad.

De KNVB wil overigens wel af van de zogeheten driedubbele straf die Cambuur nu krijgt voor de handsbal van Van de Streek, zo heeft het zondag laten weten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen