Guarin matchwinner in open Derby della Madonnina

13 september 2015, 22:42   Bijgewerkt: 13 september 2015, 22:57

Internazionale is de baas van Milaan. De ploeg van coach Roberto Mancini was zondag in een aantrekkelijke Derby della Madonnina te sterk voor stadgenoot AC Milan. Door een doelpunt van Fredy Guarin in de tweede helft wonnen i Nerazzurri in het Stadio Giuseppe Meazza met 1-0 van i Rossoneri. Inter is daardoor, als enige club in de Serie A, na drie duels nog zonder puntenverlies.

Guarin besliste de burenruzie tussen Inter en Milan met een doelpunt in de 58ste minuut. De Colombiaan werd, nadat hij was aangespeeld door ploeggenoot Davide Santon, niet aangepakt door de Milan-defensie en kon zodoende van afstand de 1-0 tegen de touwen jagen. Enkele minuten daarvoor was Guarin al gevaarlijk geweest, maar toen tikte Milan-keeper Diego Lopez zijn kopbal nog over.

In het ruime half uur dat volgde maakte Milan wel jacht op de gelijkmaker, maar die bleef uit. Mario Balotelli was het dichtst bij namens de manschappen van trainer Sinisa Mihajlovic. Het enfant terrible, terug bij i Rossoneri en na 62 minuten ingevallen voor Carlos Bacca, raakte in de 77ste minuut met een afstandsschot de paal.

In de eerste helft was het een gelijk opgaande strijd geweest tussen Inter en Milan, waar Nigel de Jong negentig minuten op de bank bleef. Beide ploegen toonden aanvallende intenties, wat de amusementswaarde ten goede kwam. Al in de derde minuut had Milan op 1-0 kunnen komen, maar Luiz Adriano verzuimde een slordigheid van Jeison Murillo af te straffen. Murillo had de bal zo meegegeven aan Carlos Bacca, die vervolgens Adriano bereikte. De Braziliaan stuitte op keeper Samir Handanovic. In de zeventiende minuut was Adriano opnieuw kansrijk, maar ook deze keer stond zijn vizier niet scherp genoeg afgesteld.

Aan de andere kant was Stevan Jovetic gevaarlijk met twee schoten van afstand, die beide net naast gingen. De beste mogelijkheid voor Inter in de eerste helft diende zich vlak voor rust aan, toen Jovetic Mauro Icardi vrijzette met een mooie steekpass. De Argentijnse spits, ontsnapt aan de aandacht van Mattia De Sciglio, zag Lopez evenwel redding brengen met diens voet.

Omdat Inter in de tweede helft wel wist te scoren, is het na drie duels nog zonder puntenverlies. De Champions League-winnaar van 2010 wist eerder al te winnen van Atalanta en promovendus Carpi. AC Milan staat met drie punten in de middenmoot van de Italiaanse competitie. De zevenvoudig kampioen van Europa begon de competitie met een nederlaag bij Fiorentina en herstelde zich een week later met een driepunter tegen Empoli.