Gewisselde Van Persie zegeviert met Fenerbahçe

13 september 2015, 22:06

Een week na de desastreus verlopen EK-kwalificatiewedstrijden met Oranje, waarin werd verloren van IJsland en Turkije, kan Robin van Persie weer lachen. De Nederlandse aanvaller won zondag met Fenerbahçe met 0-1 bij stadgenoot Kasimpasa SK en heroverde daarmee de macht in de Turkse Super Lig.

Van Persie stond voor de derde keer dit seizoen in de basis bij Fenerbahçe. Na iets meer dan een uur spelen moest de oud-Feyenoorder plaats maken voor Lazar Markovic. Fenerbahçe ging op dat moment al aan de leiding, Souza tekende in de 42ste minuut voor de 0-1 na een hoekschop van Nani. De bezoekers wisten de voorsprong te behouden, ook omdat de thuisploeg het duel met tien man afsloot. Kasimpasa-verdediger Veysel San incasseerde in de 78ste minuut, één minuut nadat hij zijn eerste gele prent had gekregen, zijn tweede gele kaart. Ryan Donk had een basisplaats bij Kasimpasa.

Fenerbahçe heeft nu tien punten. Hiermee verdringt het Besiktas en Antalyaspor van de koppositie.