Heracles zegeviert in Den Haag dankzij perfecte counter

13 september 2015, 16:39

Heracles is zondagmiddag te sterk gebleken voor ADO Den Haag: 0-1. De overwinning betekent de vierde zege op rij voor de Almeloërs, die hun knappe tweede positie in de Eredivisie behouden. Wout Weghorst kopte de beslissende 0-1 binnen namens Heracles, vlak nadat een goal van ADO werd afgekeurd.

Beide ploegen waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd, zonder dat daar grote kansen uit voort kwamen. Heracles zorgde voorafgaand aan het doelpunt voor de meeste dreiging. Mike te Wierik kopte een hoekschop rakelings naast, terwijl doelpuntenmaker Weghorst een eerdere kans onbenut liet. Eén-op-één met de doelman liet Heracles' puntspeler het na om een hoek te kiezen.

Omdat ADO ook in de tweede helft niet tot scoren kwam, behoudt Heracles haar tweede plek in de Eredivisie. De overwinning versterkt de jubelstemming die al enkele tijd heerst in Almelo. Het is eenenvijftig jaar geleden dat Heracles zo goed uit de startblokken kwam.